divendres, 22 de maig del 2015

Enguany el peregrinatge a sant Pere serà el 30 de maig

 Un any més, 501 des de que es té referència escrita, els pelegrins de Portell partiran un dissabte encara de nit cap a l'ermita de sant Pere de Castellfort.

Serà el 30 de maig de 2015 a les 5 de la matinada quan dotze pelegrins vestits amb capa i barret recorreran en silenci i amb solitud els 13 quilòmetres que separen el poble de l'ermita. El pelegrins aniran acompanyats per les autoritats eclesiàstiques i civils. En arribar a sant Pere es celebrarà la missa i es gaudirà d'un matí de festa.


Una vegada dinats, els pelegrins faran el camí de tornada amb la mateixa devoció i el mateix respecte que els últims 500 anys.

Enguany el Majoral és Juan Antonio Bono, que junt a l'equip d'intendència farà el millor perquè els pelegrins estiguen el més còmodes possible durant tot el dia.

Com a representant d'excepció també acompanyarà als pelegrins el bisbe de Tortosa Excm. i Rvdm. Sr. Enrique Benavent Vidal,  que ja l'any passat va intentar anar però problemes d'agenda li van impedir acudir.

Des d'ací desitgem que el dia siga bo i que, com ha passat durant segles, la rogativa d'aigua que els pelegrins fan a sant Pere siga escoltada i el poble de Portell tinga un any profitós i carregat de bones collites tant materials com espirituals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada